shoping cart 0

בירות

בירה, משקה אלכוהולי המיוצר על ידי מיצוי חומרי גלם במים, הרתחה (בדרך כלל עם כשות), ותסיסה. במדינות מסוימות בירה מוגדרת בחוק - כמו בגרמניה, שבה המרכיבים הסטנדרטיים, מלבד מים, הם לתת (שעורה מונבטת מיובשת בכבשן), כשות ושמרים. לאגר הוא סוג של בירה. בגרמניה, חליטה הייתה עיסוק חורף, וקרח שימש לשמירה על קרירות הבירה במהלך חודשי הקיץ. בירה כזו נקראה לאגר (מגרמנית לאגרן, "לאחסן"). המונח לאגר משמש היום לציון בירה המופקת משמרים תסיסה תחתונה. אייל, משקה מאלט מותסס, בעל גוף מלא ומריר משהו, עם טעם חזק וארומה של כשות. הפופולרי באנגליה, שם המונח הוא כיום שם נרדף לבירה, אייל היה עד סוף המאה ה-17 חליטה לא קפוצה של שמרים, מים ומלת, בירה היא אותה בירה עם תוספת כשות. אייל מודרני מיוצר בדרך כלל עם כשות, ולא גרוט, תערובת של עשבי תיבול ששימש באופן היסטורי כדי להוסיף מרירות לבירות. בירות מודרניות גם נרקחות בדרך כלל עם מים עשירים בסידן גופרתי, מיוצרות עם שמרים בעלי תסיסה עליונה, ומעובדות בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר בירות הלאגר הפופולריות בארצות הברית. ל-Pale ale יש עד 5 אחוזי אלכוהול; האייל החזק הכהה מכיל עד 6.5 אחוזים. סטאוט - בירה עזה, כהה וכבדה, הפופולרית בבריטניה ובאירלנד. סטאוטים הם גרסאות חזקות יותר של אייל קל. ישנם סוגים שונים, כולל סטאוט שיבולת שועל, סטאוט חלב ואימפריאל סטאוט. סטאוטים פופולריים כללו את מה שנקרא סטאוטים איריים יבשים, בעיקר גינס. מבחינה היסטורית, המונח סטאוט שימש בהתייחסות לבירות אלכוהוליות חזקות. במאה ה-18, למשל, השתמשו במונח סטאוט פורטר לתיאור פורטר, או בירה כהה, עם אחוז אלכוהול מעל 7 אחוזים. במקרים מסוימים שימש סטאוט פשוט כשם נוסף לבירה כהה. מבחר המשקאות גאה להיות חנות בירות מהמובילות בישראל . 

סנן על פי
אפס סינון
MAD SCIENTIST (Liquid censored)
MAD SCIENTIST (Liquid censored)
מחיר ל-100 מ"ל - 6.36

SCIENTIST MAD -מדען מטורף

 

היא מבשלת בירה צעירה וחדשנית שהוקמה בשנת 2016 על ידי שלושה חברים הונגרים, צ'אבה טארג'אן, טאמאש

סילאגי וגרגו זאבודסקי, שרצו לשחק עם רכיבים וליצור בתשוקה בירות נועזות וייחודיות. במהלך השנים, נפח הייצור

והצוות גדלו, אך עדיין עד היום מתנהלים כמבשלת בירה באווירה משפחתית. גם אופי המבשלה נותר וללא שינוי עם בירות

 

ניסיוניות בסגנונות שונים, ומשיקה בירה חדשה כמעט כל שבוע!

 

כיום "מדען מטורף" מהווה אחד ממותגי בירת הקראפט המוכרים ביותר בהונגריה ובעולם. הצוות הצעיר מונע מתשוקה

לבירה איכותית בזכותה כיום למעלה מ40%- מהייצור מיוצא. למרות הפופולריות שלה, והביקוש לבירות שלהם, המבשלה

רוצה להישאר קטנה וגמישה, ועדיין מבשלת בבצ‘ים קטנים יחסית ובנפח כולל של פחות מ400,000- ליטר בשנה.

למדען מטורף ישנן המון סדרות בירה, מסדרת הליבה שמכילה כרגע 7 סוגי בירה, בירות ניסיוניות, בירות סומת‘י, חמוצות,

מיושנות, תמד, תסיסה מעורבת ובעצם כמעט כל יצירה שאפשר להעלות על הדעת, החל מבירות יחסית סטנדרטיות,

מתוקות, מרות, חמוצות וזה לא נגמר. ללא ספק כל אחד ימצא שם משהו מאוד יצירתי ותמיד משהו חדש לטעום!

 

המבשלה גם עושה הרבה שיתופי פעולה עם מבשלות מקומיות ובינלאומיות.

 

ליקוויד סנסורד (censored Liquid (דאבל IPA – אחת מהבירות האיקוניות ביותר של המבשלה. טיילי הבירה, אולי מכירה

אותה בתור ליקוויד קוקיין, אבל הרגולציה הישראלית אסרה על השם הזה מחשש של הטעיה צרכנית (not you shit I(.

הבירה החלה כבירה ניסיונית בפרוייקט אלפא של המבשלה, בגלל התגובות וקצב המכירות הקהל קבע שהיא בירת ליבה

מובילה. דאבל IPA עם כמות כשות קיצונית יחסית לנהוג בתעשייה. 9% אלכוהול בנפח, עם 4 סוגי כשות בבישול מסוגים:

 

אמריליו, Centennial, קולומבוס, סימקו.

 

התוצאה היא בירה חזקה עשירה ועמוקה בטעמים, עם ארומות של הדרים ופרי, ומתיקות לחמית קלה.

בירה מאוזנת שהאכוהול בה כמעט ולא מורגש. מומלץ להגיש בכוס בירה מקצועית ב.8-10% תלווה אידאלית סטייק.

28.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים