מחפשים מקום שבו אפשר לרכוש ארגז בירות מחיר מבצע? הגעתם למקום הנכון
מחפשים מקום שבו אפשר לרכוש ארגז בירות מחיר מבצע? אין מי שלא מרגיש צורך בסוף היום להשתחרר מהעבודה, להסיר את העניבה ולדפוק קצת את הראש. לשבת על כוס בירה, בשקט, ולהירגע עם משקה. אלא שבארץ האלכוהול לא זול, בלשון המעטה, ואפילו יקר. האמת היא שהאלכוהול כל כך יקר עד שבמדד הבירה העולמי נמצאת ישראל בעשירייה הפותחת.
ברמת המיקרו מדורגת תל אביב במקום הראשון עבור עלות ממוצעת לחצי ליטר בירה, ואם בודקים את מחיר הבירה ביחס לשכר החציוני במשק, שאז אנחנו במקום הראשון. מבית חברת מבחר המשקאות מציינים שהמשקאות החריפים הפופולריים ביותר במועדונים ובפאבים הם בירה ויין. אז כמה באמת עולה לנו לצאת לשתות?
כמה באמת עולה לנו לצאת לשתות?
מסקר שווקים שנעשה בתחום עולה שמחיר ממוצע לכוס בירה מתוצרת מקומית בברים הוא כ- 35 שקלים בתל אביב, בעוד שבירה מתוצרת חוץ יכולה לעלות כ- 40 שקלים ולעתים אף יותר. במלונות ובפאבים הקרובים אל הים עשויים המחירים אף להאמיר אל מעבר לסכומים הללו. מדובר במחירים הגבוהים במאות אחוזים מהמחיר הראלי!
מאידך, במידה ומרחיקים לכת אל דרום תל אביב, אל הפריפריה או אל המרכולים, ניתן ליהנות מבירה במחירים מעט שפויים יותר. אלא שבפועל קשה להאמין שמישהו מאיתנו יטרח לכתת רגלים לעבר מחוזות רחוקים כדי להרוות את צימאונו, ותוך כדי כך גם לחסוך כמה שקלים. כמו כן, זה ידוע שהיצע הבירות ברשתות השיווק איננו גבוה במיוחד. אופציה נוספת היא לאתר חנות משקאות שמציעה ארגז בירות מחיר מבצע.
מבחר עצום של בירות במחירים אטרקטיביים
אחת מהחנויות שממוקמות בלב תל אביב ובהן ניתן למצוא ארגז בירות מחיר אטרקטיבי היא "מבחר המשקאות". החנות שנמצאת ברחוב אבן גבירול 97 נחשבת לוותיקה באזור, ומחזיקה באמתחתה מעל ל- 1,500 בקבוקים של משקאות חריפים, החל משמפנייה, יינות ומבעבעים, דרך וויסקי, קוניאק ומשקאות לקוקטיילים, וכלה במבחר עצום של בירות ממגוון סוגים שונים. לדוגמה, שישיית בירות אסטרייה דאם דאורה- ללא גלוטן מוצעת למכירה ב- 60 שקלים.
מדובר בבקבוקים של 330 מ"ל תוצרת ספרד, המפוקחת מטעם מספר ארגוני בריאות בינלאומיים לטובת חולי הצליאק. בקטגוריית המוצרים במבצע אפשר למצוא 4 בקבוקי 500 מ"ל של בירות חיטה פרנציסקאנר מעוננת תוצרת גרמניה ב- 32 שקלים, 4 בקבוקי 330 מ"ל של בירות אוהר'ס ליין פוליין אקסטרה תוצרת אירלנד ב- 40 שקלים, והיד עוד נטויה.
רוצים להזמין ארגז בירות למפגש עם החבר'ה, אבל מתקשים בבחירה? המדריך
מעוניינים להזמין ארגז בירות למפגש עם החבר'ה, אבל מתקשים בבחירה? אין כמו לשבת בסלון ביחד כל החבר'ה, עם קערת פיצוחים גדולה ומקרר בירות צמוד, תוך צפייה במשחק הכדורגל של הקבוצה האהובה ממסך טלוויזיה עתיר האינצ'ים. מאידך, מי מאיתנו לא מרגיש צורך מעת לעת לשבת על כוס בירה צוננת בסוף היום ולהירגע בשקט עם המשקה?
בשנים האחרונות זוכה תרבות הבירה לתהילה חסרת תקדים בנוף הישראלי. אם בעבר שלטו בשוק הבירה הישראלי שתי שחקניות מרכזיות בלבד, שהרי ניתן למצוא כיום מבחר עצום של בירות איכותיות מסוגים שונים, ובנוסף גם שפע של מבשלות בוטיק מקומיות שצצות בכול רחבי הארץ ומציעות לחובבי הבירה חוויית טעם ייחודית בסטנדרטים שטרם הכרנו.
מרכיביה העיקריים של הבירה
אז במידה והחלטתם להזמין ארגז בירות, אבל המונחים לאגר, אייל, סטאוט, IPA נשמעים מסובכים, הגעתם למקום הנכון! אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מציינים שהבירה נחשבת לאחד מסוגי המשקאות האלכוהוליים הקדומים ביותר ברחבי העולם.
על פי פפירוסים וממצאים נוספים שנתגלו עולה כי כבר במצרים העתיקה נהגו לייצר מגוון סוגים שונים של בירה. מרכיביה העיקריים כוללים מים, לתת (לרוב שעורה), שמרים וכשות. לעתים נוספים במהלך בישול הבירה חומרי תיבול מסוימים, מה שמעניק לה טעם ייחודי.
ככלל, הבירות נחלקות לשתי קטגוריות מרכזיות שהן אייל ולאגר. החלוקה ביניהן נקבעת בהתאם לסוג השמרים המשמשים להכנת הבירה (שמרי אייל ושמרי לאגר) וההבדלים בתהליך הייצור (מיקום התסיסה במכל ההתססה, טמפרטורת התסיסה, חומרי טעם וארומה הנוצרים בתהליך התסיסה ועוד).
בירות אייל ובירות לאגר
בירות אייל מיוצרות בתסיסה עילית בחלקו העליון של מכל התסיסה, בטמפרטורות שנעות בין 24 - 15 מעלות צלזיוס. תהליך ההבשלה שלהן אורך ימים ספורים בטרם יציאתן אל השוק. בירות מסוג אייל מתאפיינות בצבע כהה, טעם עשיר, גוף כבד ושיעור אלכוהול גבוה.
בירות לאגר מיוצרות בתסיסה תחתית בטמפרטורות שבין 15 - 4 מעלות צלזיוס, ותהליך ההבשלה שלהן עשוי להתפרש על פני שבועות ואפילו חודשים. הן מתאפיינות בגוון בהיר וצלול, טעם מחודד, מוגז ומעודן יחסית ותוחלת חיים ארוכה יותר.
במהלך בחירת ארגז בירות בהתאמה אל האירוע, חשוב לדעת שסוגי הבירה למיניהם מיוצרים אמנם באחת משתי השיטות שנמנו כאן, אך קיימים מגוון הבדלים נוספים המשפיעים על טעמן הסופי, כגון איכות השעורה המשמשת ליצור הבירה, הרכבם המינרלי של המים, אחוזי הכשות וכיו"ב.