shoping cart 0

תבור אדמה קברנה סוביניון

מק”ט:510384
  • 750 מ"ל
  • ישראל
  • אחוז אלכוהול 14%
  • 78 קל' ל-100 מל
55 ש”ח
מחיר ל- 100 מ"ל - 7.33 ₪
  • תשלום מאובטח

    תשלום מאובטח

קנו 2 יחידות מהמוצר זה ושלמו רק 100₪

תבור קברנה סוביניון , היין הופק מפרי איכותי המגיע מכרמים מובחרים בגליל העליון, בהם כרם מלכיה הנודע באיכות הקברנה סובניון שלו. הפרי נבצר ממספר כרמים, כאשר כל חלקה עוברת תהליך תסיסה על קליפותיו בנפרד. לאחר מכן כל חלקה עוברת תסיסה מאלולאקטית ומועברת ל12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון. לאחר תקופת ההתיישנות נעשה הבלנד הסופי. ליין אופי מובהק של קברנה סובניון גלילי: פרי שחור ומרוכז עם רמז של עשבי תיבול ים תיכוניים במעטפת של טעמים קלויים ותבלינים. ליין נוכחות עוצמתית ומרקם עשיר

כל מה שלא ידעתם על הקברנה סוביניון- היין האדום הנפוץ ביותר בעולם

הוא מתאפיין בגוף מלא, עפיצות גבוהה, טאנינים רבים, וגם מדורג בראש רשימת היינות האדומים הנפוצים ביותר ברחבי העולם, כך שבמידה והזדמן לכם ללגום לאחרונה יין אדום, קיימת סבירות גבוהה שמדובר בקברנה סוביניון או לכול הפחות בלנד שמכיל את זן הענבים הספציפי הזה. 

מקור הזן הוא באזור בורדו שבצרפת, וממחקרים גנטיים עולה שהקברנה סוביניון הנו תוצר של הכלאה ספונטנית בין שני הזנים סובניון בלאן וקברנה פרנק, כשהסברה הרווחת היא שההכלאה התרחשה מתי שהוא במאה ה- 17. 

ענבי הזן הזה בעלי קליפה עבה וכהה, תכונות שמעניקות ליין גוון עמוק, גוף מלא, וכן רמות גבוהות של חמיצות וטאנינים, מה שמאפשר ליין להגיב היטב ליישון בחביות עץ ואף להמשיך ולפתח מורכבות לאחר מכן בבקבוק. 

יינות עולם ישן ועולם חדש: מאפייניו של הקברנה סוביניון

אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מציינים שהקברנה סוביניון מאופיין בארומה ייחודית: ביינות העולם הישן, ובפרט באלו המיוצרים בבורדו, שזורים בארומה ניחוחות של קסיס, עץ ארז, סיגליות ותבלינים. 

אף ביינות העולם החדש ניתן לעתים להבחין בניחוחות הללו, אולם על פי רוב מאפילים עליהם ארומות עץ האלון, האדמה, השוקולד, הפלפל ופירות יער. יתרה מכך, ביינות האוסטרליים בולטים במיוחד הניחוחות של עץ האיקליפטוס. 

בדומה ליינות מזנים אחרים, טעמי הקברנה סוביניון וניחוחותיו מושפעים מאוד מהטרואר האופייני לסביבת הגידול (הטרואר מוגדר כמכלול תנאי סביבה באזור הגידול, בהם תנאי אקלים, הרכב וכושר הספיגה של האדמה, שיפוע המדרונות וכיו"ב) וכמובן גם מאופן הייצור.

השפעות תנאי אקלים על הארומות והטעמים

אי לכך, באזורים הקרירים מתאפיינים יינות הקברנה סוביניון בעיקר בניחוחות עשבוניים דוגמת פלפל ירוק ואיקליפטוס, בעוד שבאזורים החמים מורגשים יותר הניחוחות הפירותיים כמו אוכמניות, קסיס (ענבי שועל), גרגרי יער שחורים, פטל, דובדבן וכדומה. 

לאלו מתלוות גם ארומות של ארז, אדמה, קלייה, טבק וניל וציפורן בעקבות היישון בחביות עץ. היישון בחביות עץ נועד לחמצן את היין כדי לרכך מעט את הטאנינים שלו. כמו כן, מרבים לערבב את הזן עם זנים אחרים, אם לקבלת מנעד רחב של איכויות שונות ואם על מנת לרכך אותו עוד, כשהבלנד השכיח ביותר הוא עם זן המרלו. 

טמפרטורת ההגשה של הקברנה סוביניון נעה בין 18 - 16 מעלות צלזיוס. מומלץ לפתוח את הבקבוק כשעה לפני ההגשה, כדי לאפשר לו להתאוורר ובכך למנוע מהטאנינים ליצור תחושת חספוס ויובש בפה.

 

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים