shoping cart 0

אפריטיף / ורמוט

אַפֵּרִיטִיף הוא משקה אלכוהולי שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה גדולה. אין סוג אחד בלבד של משקה אלכוהולי שתמיד מוגש כאפריטיף, אם כי בדרך כלל מדובר ביין מחוזק, ליקר כלשהו או שמפניה יבשה. בגלל שהאפריטיף מוגש לפני ארוחה הדגש הוא כמעט תמיד על משקאות יבשים (לא מתוקים). בצרפת האפריטיף משתנה מאזור לאזור: בדרום צרפת נפוץ הפאסטיס, בחבל נורמנדי מדובר בברנדי קלבדוס ובמחוז המזרחי נהוג להשתמש ביין תוסס יבש מסוג Crémant d'Alsace. לפעמים גם ניתן למצוא שימוש בשמפניה או קוניאק ואף בקוקטייל קיר או קיר רויאל (קרם דה קסיס ויין או שמפניה). באיטליה נפוץ הוורמוט כאפריטיף, ביוון זהו האוזו ובאירלנד ואנגליה נהוג להשתמש במדיירה יבשה (יין מחוזק פורטוגלי). ורמוט הוא יין מחוזק המתובל במגוון עשבי תיבול ותבלינים. הוא מיוצר באופן מסורתי בשני סגנונות עיקריים: ורמוט יבש (לבן) וורמוט מתוק (אדום). ורמוט יבש, שמקורו בצרפת, משמש להכנת מרטיני והוא יבש ופרחוני. ורמוט מתוק מגיע בדרך כלל מאיטליה, הוא מתוק, מתובל וצמחי, ומשמש בקוקטיילים כמו מנהטן ונגרוני .

סנן על פי
אפס סינון
ורמוט אדום צינזנו רוסו
ורמוט אדום צינזנו רוסו
מחיר ל-100 מ"ל - 4.67

ורמוט אדום - תיבול יינות במטרה להאריך את חיי המדף שלהם ולשפר את טעמם היה קיים בימים עתיקים, אך לא עוצב כמשקה. ב-1568, שנים רבות לפני הולדת המשקה שנודע לימים בשם וורמוט, נרשם אנטוניו צינזנו כבעלים ויצרן של משקאות אלכוהוליים ותועד כ"אומן משקאות ומרקחות-חיים", מה שהופך את צינזנו למעשה לחברה הותיקה ביותר לייצור ורמוט. ב-1757 נוסדה חברת צינזנו והושק רשמית בית הוורמוט העתיק בעולם בטורינו, איטליה. בעלות החברה עברה מאב לבן והשושלת נמשכה ברציפות עד 1989, אז מת במפתיע אלברטו צינזאנו, בטרם הקים דור המשך. כיום שייכת חברת צינזנו לחברת קמפארי. עשבי התיבול נרכשים בכל העולם ע"י מטה החברה בג'נבה, שם מבוצע גם המיון הראשוני והערבוב. משם נשלחת הסחורה למרכזי ייצור, כאשר 80% מהתפוקה מיוצרת באיטליה והשאר בגרמניה ובארגנטינה. צינזנו רוסו (אדום), הידוע בשם "הורמוט מטורינו", הוא שנולד ראשון, אחריו, צינזנו דריי (יבש),באמצע המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 נולד צינזנו ביאנקו (לבן).

35.00 ₪
ורמוט לבן צינזנו ביאנקו
ורמוט לבן צינזנו ביאנקו
מחיר ל-100 מ"ל - 4.67

תיבול יינות במטרה להאריך את חיי המדף שלהם ולשפר את טעמם היה קיים בימים עתיקים, אך לא עוצב כמשקה. ב-1568, שנים רבות לפני הולדת המשקה שנודע לימים בשם וורמוט, נרשם אנטוניו צינזנו כבעלים ויצרן של משקאות אלכוהוליים ותועד כ"אומן משקאות ומרקחות-חיים", מה שהופך את צינזנו למעשה לחברה הותיקה ביותר לייצור ורמוט. ב-1757 נוסדה חברת צינזנו והושק רשמית בית הוורמוט העתיק בעולם בטורינו, איטליה. בעלות החברה עברה מאב לבן והשושלת נמשכה ברציפות עד 1989, אז מת במפתיע אלברטו צינזאנו, בטרם הקים דור המשך. כיום שייכת חברת צינזנו לחברת קמפארי. עשבי התיבול נרכשים בכל העולם ע"י מטה החברה בג'נבה, שם מבוצע גם המיון הראשוני והערבוב. משם נשלחת הסחורה למרכזי ייצור, כאשר 80% מהתפוקה מיוצרת באיטליה והשאר בגרמניה ובארגנטינה. צינזנו רוסו (אדום), הידוע בשם "הורמוט מטורינו", הוא שנולד ראשון, אחריו, צינזנו דריי (יבש),באמצע המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 נולד צינזנו ביאנקו (לבן).

35.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים