shoping cart 0

פלם Flam

יקב פלם קיים משנת 1998 בלב יער הקדושים. מתחילת הדרך משפחת פלם מתמקדת בייצור יין שישקף את תנאי הטבע הייחודיים המאפיינים את החקלאות האזורית. היקב פועל מתוך אמונה בערכים של קיימות ושמירה על הטבע, הכרמים מטופלים בהתערבות מינימלית. המשפחה מעמיקה את החיבור לאזור ומשקיעה בכרמים באבן ספיר, גבעת ישעיהו ועין כרם. גולן פלם, יינן היקב, עוסק כל העת בחקירה בכל הקשור בזנים המתאימים ביותר לטרואר של הרי יהודה. אזור המציע קרקע עשירה במינרלים בשילוב עם מזג אוויר ים תיכוני. מיקום הכרמים על שיפולי הרים ובוואדיות, מספק טמפרטורות נוחות ותנאים אופטימליים לגידול הפרי. גולן יחד עם גלעד פלם ואימם קמי, מקדמים חזון של דיוק והקפדה בתוצר הסופי, מתוך כבוד למסורת עתיקה של ייצור יין בהרי יהודה עם טביעת אצבע ייחודית המאפיינת את היין הנושא את השם פלם.

סנן על פי
אפס סינון
פלם קלסיקו מגנום
פלם קלסיקו מגנום
מחיר ל-100 מ"ל - 16.67

בקבוק מאגנום של ליטר וחצי - בציר: בשנת הבציר 2021 היה חורף ממוצע עם כ-500 מ"מ מים בהרי ירושלים. גשמים יחסית מפוזרים שלא נגררו לתוך הלבלוב, מה שעזר להפחתה בריסוס נגד מזיקים בתחילת העונה. החורף היה חם ומנות הקור הגיעו מהמחצית השניה של ינואר. בעקבות מנות קור פחותות, היבולים היו נמוכים בכ-30%, פחות אשכולות לגפן ואשכולות יותר קטנים. בזמן הקריטי של ההבשלה - בוחל והבשלה סוכרית, לא היו אירועי חום קיצונים, אך הטמפרטורה הממוצעת בשיא היום הייתה גבוהה ביחס לשנים קודמות, כרמים שהיו קרובים להבשלה נתנו קפיצת סוכר, וכרמים שהיו רחוקים פחות הושפעו מגל החום באוגוסט. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. כל אחד מהזנים נבצר במועדו האופטימלי וטופל בנפרד עד שלב יצירת הבלנד. עם הגעתם ליקב עברו הענבים תהליך ריסוק והפרדה מהשזרות. מיד לאחר מכן עבר התירוש יחד עם קליפותיו למיכל מקורר. כל זן תסס בנפרד, בטמפרטורה של 25ºc-26ºc למשך 14-15 ימים. עם גמר התסיסה הופרד היין ממשקעיו ואוחסן במיכלי נירוסטה לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים. בסיום תהליך זה, יצר גולן בלנד המשקף את תרומת כל אחד מהזנים, יחד עם מאפייני הטרואר. יישון: היין התיישן במשך עשרה חודשים בחביות עץ אלון אירופאיות בנפח 300 ליטר.פוטנציאל התיישנות: היין מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך להשתבח במשך שלוש עד שבע שנים מיום הבציר. רשמי טעימה: אף רענן עם פרי אדום משולב בתיבול וריחות קלייה עדינים מהיישון בחביות, בפה היין משלב היטב טעמי פרי עדינים, מבנה טאני מרשים, מרקם רך וסיומת ארוכה, מתובלת ואלגנטית.

250.00 ₪
חזר !!!
פלם תווית לבנה White Lable 2023
פלם תווית לבנה White Lable 2023
מחיר ל-100 מ"ל - 22.53

פלאם התווית הלבנה, כקונספט שלקוח מתחומי אמנות שונים, מטרתה לספק חוויה חושית טהורה, בשונה מתוויות בהן האינפורמציה תופסת מקום מרכזי בגישה שדוגלת במסירת פרטים מרבית: יקב, בציר, זנים, אזור, גישת ייננות. בחרנו ״להפשיט“ את התווית עד כמה שאפשר ולספק, כמעט טעימה עיוורת. המיקוד חוזר לנוזל, לחוויה האישית, לקול הפנימי, למסר שהיינן מעוניין להעביר בסגנון Table to Farm בלי גורמים שמגשרים / מתרגמים את התחושות שהיין אמור להעניק. מטרת ההגשה נטולת המידע אינה לבחון את בקיאותו של הטועם, אלא להפגין ביטחון בעשייה, ביטחון ללכת דרך לא שגרתית לנו, ביטחון בעצמנו וביטחון בכם שתחוו את היין באופן ראשוני ומשוחרר מרשמים. כך אנו מייחלים לכל מי שבוחר בבקבוק של WL בפעם הראשונה לטעום את היין. המטרה שלנו היא לייצר אינטראקציה שונה בהצגת היין ללקוח קצה על בסיס האמון שנבנה בינכם ובין הלקוחות שלכם . בראייה שלנו, תדעו לזהות מי מבין הלקוחות ייהנה מערך מוסף של ראשוניות וחופשי מדפוסי התנהגות קיימים. אנחנו מאחלים לכם שתהנו ממרד קטן במוסכמות שתווית היין מאפשרת.

הרכב זני: 65% — סירה 25% — קברנה סובניון 10% — פטי ורדו

169.00 ₪
פלם רוזה (חסר במלאי)
פלם רוזה (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 14.00

בציר: החורף שקדם לבציר 2022 היה משופע במנות קור שתרמו תורמת לליבלוב אחיד, פוריות גבוהה וצימוח טוב ומאוזן של הגפנים. העונה נמשכה עם אביב וקיץ מתונים ללא אירועי חום קיצוניים, אשר תרמו להבשלות אחידות ורציפות. היבולים ברוב הכרמים היו גבוהים מהממוצע ובאופן נדיר קיבלנו באותה נשימה גם יבולים איכותיים. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. בציר הענבים עבור הרוזה הוא בציר מוקדם מכרמים של זנים אדומים שייועדו ליין זה. לאחר שכל זן נבצר במועדו האופטימלי, האשכולות עוברים סחיטה ולחיצה עדינה מאוד בשלמותם. לאחר מכן היין מועבר למכלי נירוסטה שם מתחילה התסיסה. הטמפרטורה הנמוכה עוזרת לשמר את הארומות הפירותיות העדינות, הפרחוניות והחמיצות המרעננת. עם גמר התסיסה מופרד היין ממשקעיו ומאוחסן במיכל נירוסטה מקורר לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים למשך מספר שבועות, ואז מבוקבק. רשמי טעימה: : היין בעל גוון סלמוני עדין עם ארומת פרי אדום בהיר ועדין, נגיעות תות עדינות בפה, חמיצות נעימה ופריכות טובה. הסירה מעניק גוף ליין ובחך נקבל פריכות וחמצמצות בשילוב של תות שדה צעיר רמז ירקרק, מינרליות מרשימה וסיומת פירותית, ארוכה ומתובלת.

105.00 ₪
פלם בלנק (חסר במלאי)
פלם בלנק (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

בציר: החורף שקדם לבציר 2022 היה משופע במנות קור שתרמו תורמת לליבלוב אחיד, פוריות גבוהה וצימוח טוב ומאוזן של הגפנים. העונה נמשכה עם אביב וקיץ מתונים ללא אירועי חום קיצוניים, אשר תרמו להבשלות אחידות ורציפות. היבולים ברוב הכרמים היו מעט גבוהים מהממוצע ובאופן נדיר קיבלנו באותה נשימה גם יבולים איכותיים. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי עם עלות השחר, תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. לאחר שכל זן נבצר במועדו האופטימלי, האשכולות עוברים סחיטה ולחיצה עדינה מאוד בשלמותם. התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה (14-16 מעלות צלזיוס) לשמירה על ארומות הפרי והרעננות האופייניים לאיזור. 15% מהענבים תססו והתיישנו בחביות עץ אלון 225 ו-500 ליטר. משך ההתססה- 21 יום. ירותיות ופרחוניות. זהו יין צעיר ורענן אך פ, בחך חמצמצות נעימה, , פרחוניות ורעננותרפירות הד -באף רשמי טעימה:עם זאת בעל מורכבות.

99.00 ₪
פלם קלאסיקו
פלם קלאסיקו
מחיר ל-100 מ"ל - 14.67

פלם קלסיקו בציר: בשנת הבציר 2021 היה חורף ממוצע עם כ-500 מ"מ מים בהרי ירושלים. גשמים יחסית מפוזרים שלא נגררו לתוך הלבלוב, מה שעזר להפחתה בריסוס נגד מזיקים בתחילת העונה. החורף היה חם ומנות הקור הגיעו מהמחצית השניה של ינואר. בעקבות מנות קור פחותות, היבולים היו נמוכים בכ-30%, פחות אשכולות לגפן ואשכולות יותר קטנים. בזמן הקריטי של ההבשלה - בוחל והבשלה סוכרית, לא היו אירועי חום קיצונים, אך הטמפרטורה הממוצעת בשיא היום הייתה גבוהה ביחס לשנים קודמות, כרמים שהיו קרובים להבשלה נתנו קפיצת סוכר, וכרמים שהיו רחוקים פחות הושפעו מגל החום באוגוסט. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. כל אחד מהזנים נבצר במועדו האופטימלי וטופל בנפרד עד שלב יצירת הבלנד. עם הגעתם ליקב עברו הענבים תהליך ריסוק והפרדה מהשזרות. מיד לאחר מכן עבר התירוש יחד עם קליפותיו למיכל מקורר. כל זן תסס בנפרד, בטמפרטורה של 25ºc-26ºc למשך 14-15 ימים. עם גמר התסיסה הופרד היין ממשקעיו ואוחסן במיכלי נירוסטה לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים. בסיום תהליך זה, יצר גולן בלנד המשקף את תרומת כל אחד מהזנים, יחד עם מאפייני הטרואר. יישון: היין התיישן במשך עשרה חודשים בחביות עץ אלון אירופאיות בנפח 300 ליטר.פוטנציאל התיישנות: היין מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך להשתבח במשך שלוש עד שבע שנים מיום הבציר. רשמי טעימה: אף רענן עם פרי אדום משולב בתיבול וריחות קלייה עדינים מהיישון בחביות, בפה היין משלב היטב טעמי פרי עדינים, מבנה טאני מרשים, מרקם רך וסיומת ארוכה, מתובלת ואלגנטית.

 

110.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים