shoping cart 0

מזקל Mezcal

מזקל (מסקל) הוא משקה אלכוהולי מקסיקני המיוצר מאגבה. ישנם מינים שונים לצמח האגבה וכל אחד יוצר טעם שונה למסקל. ההגדרה למסקל בעצם הוא לכל משקה אלכוהולי מבוסס אגבה שאינו טקילה. 

סנן על פי
אפס סינון
מזקל לה אסקונדידה
התמונה להמחשה בלבד
מזקל לה אסקונדידה
מחיר ל-100 מ"ל - 32.71

לה אסקונדידה מסקל שפירושה "האישה החבויה", מבוססת על אגדה מקסיקנית עתיקה ומסתורית משנת 1543. האגדה מספרת על נסיכה, שבעקבות הגעת הספרדים למקסיקו, נמלטה מארמונה, אשר היה ממוקם באזור יפה וציורי במקסיקו המכונה גן עדן עלי אדמות. דייגים מקומיים דיווחו שראו את הנסיכה כבת ים יפהפייה באוקיינוס מול חופי מקסיקו. הם ראו בה כאמא הרוחנית והמגוננת של הדייגים. בעקבות סיפור אגדה זה ניתן השם לאחד מהחופים היפים במקסיקו – "החוף החבוי" שנמצא לא רחוק ממקום ייצור המזקל הנהדר - לה אסקונדידה. מזקל לה אסקונדידה עשוי מ-%100 אגבה אספדין הגדל בוואקה ומיוצר מאגבות בגילאי 10-7 שנים! פקעות האגבה נקלות בשיטה מסורתית בבור עם אבנים וולקניות לוהטות. פקעות האגבה הקלויות נטחנות ע"י אבן גדולה שמונעת בעזרת סוס, והתססת האגבה מתבצעת יחד עם מי מעיינות טהורים ושמרי פרא מהאזור. תהליך הזיקוק מוקפד ומתבצע זיקוק דודי כפול בדודי אלמביק קטנים. התוצאה היא מזקל עדין ועוצמתי, מעושן ומאוזן להפליא.

229.00 ₪
מזקל אמורס
התמונה להמחשה בלבד
מזקל אמורס
מחיר ל-100 מ"ל - 26.43

מסקל אמורס אספדין חובן היא ספינת הדגל של מזקל אמורס – מזקקת מזקל חדשה אשר הוקמה שנת 2010 וחרטה על דגלה שימוש בשיטות המסורתיות של ייצור המשקה המקסיקני אשר היה בצילה של טקילה שנים רבות.
מהדורה זו מיוצרת אך ורק מזן אחד של אגבה, זן האספדין. האגבה עבור מזקל זו גדלה אך ורק במדינת אואחקה שנמצא בדרומה של מקסיקו, באזור טלקולולה בלבד ונבצרת אך ורק כשהגיעה לבגרות מלאה לאחר 8 שנים! מזקל אמורס שמה דגש רב על נושא שימור הטבע והטבעיות של מוצריה ודוגמה לכך ניתן למצוא בתהליך הייצור – התסיסה במזקל אמורס אשר מתרחשת במיכלי עץ בגודל 1500 ליטר היא טבעית, ואין הוספה של שמרים או כל זרז אחר לתסיסה. בשל כך אין לדעת מראש מה יהיה אורכה של התסיסה והיא יכולה לארוך בין שבוע לחודש שלם. התוצאה של תסיסה טבעית וארוכה היא מזקל מורכבת ורבת טעמים, ולא רק טעמי עשן כמו מזקל פשוטות.
באף ניחוחות עשן עדין, והדרים כמו ברגמוט ומעט לימון. בנוסף משהו שמזכיר מעט דובדבן. בחך היא ממש מבושמת ומזכירה סוג של עץ אשר נקרא אלגום – sandalwood – אשר משמש בתעשייה הבשמים והתמרוקים. בנוסף גם טעם מעט טרופי שמזכיר מנגו. הסיומת בינונית באורכה, מעט מלוחה בהתחלה ולאחר מכן מצטרף למליחות קינמון עדין.

 

185.00 ₪

מזקלמזקל: המשקה המקסיקני שיצר מהפך בעולם האלכוהול 

בעולם שבו חובבי האלכוהול תרים אחר חוויות אותנטיות וטעמים ייחודיים, ישנו משקה אחד שמושך תשומת לב מיוחדת - מזקל! מדובר במשקה אקזוטי, מסקרן ועתיק יומין שמגיע ממקסיקו ומצליח להחיות תרבות שלמה בלגימה אחת. בשנים האחרונות זוכה המשקה הזה לתשומת לב הולכת וגדלה, והופך לאחד הטרנדים הבולטים בעולם האלכוהול. 

אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שהמזקל נולד בלב לבה של התרבות המקסיקנית, שם כבר מאות שנים מזקקים אותו מחומר הגלם המרכזי: אגבה, צמח מקומי שגדל בעיקר במדינות אואחאקה וגֶררו שבמקסיקו. תהליך ההכנה של מזקל הנו מסורתי ואותנטי, ונותר למעשה עד היום בדיוק כפי שנהגו להפיקו לפני דורות. 

תהליך הייצור ארטיזנלי - אומנות עתיקת יומין

להבדיל מהטקילה שמופקת מסוג יחידי ומאוד ספציפי של צמח אגבה (Agave Tequilana), המזקל מיוצר ממגוון זני אגבה שונים, כשכול אחד מהם מעניק לו אופי ייחודי תורם לטעמיו המורכבים. הבשלת צמח האגבה אורכת בין 15 - 7 בהתאם לזן האגבה, ולאחריו הוא נקצר ונקצץ, כשליבות הצמח מהוות את חומר הגלם של המשקה. 

הליבות מבושלות בבורות אבן גדולים במשך מספר ימים, מה שמאפשר להן לספוח את ניחוחות האדמה והעשן. עם סיום הבישול מועכים את הליבות באמצעים מסורתיים (גלגל אבן המחובר אל עמוד ומסתובב בעזרת סוס או חמור) או מכניים מתקדמים. בשלב הבא מוספים לתערובת עד 10% מים, וכן סוכר תירס וקני סוכר ומעבירים אותה למכלי עץ לצורך התססה.

בחירה מעודנת לחובבי משקאות שמטיבים להעריך איכויות

בסיום ההתססה מזוקקת העיסה פעמיים ולאחר מכן מבוקבק המשקה או מועבר ליישון בחביות עץ למשך פרקי זמן שנעים בין 60 יום ל- 7 שנים. ככול שהמזקל מיושן לתקופה ממושכת יותר, כך גווניו וטעמיו כהים ועזים יותר. המזקל אינו רק משקה, אלא גם ביטוי לתרבות ולמסורת מקסיקנית. כל מותג מזקל מציע טעמים שונים, הנובעים מסוג האגבה, תהליך הייצור והאזור שבו הוא מיוצר. 

המזקל נתפס כמשקה של מביני דבר, והוא מציע חוויה ייחודית של טעמים עמוקים ועשירים. טעמיו מתאפיינים בעושר ובשכבות, החל מתווים אדמתיים, עשבוניים ופירותיים ועד סיומת מעושנת שמחממת את החך. מדובר במשקה שנועד להאט את הקצב: מזקל לא שותים "שוטים", אלא לוגמים ממנו לאט, כדי להרגיש כל גוון וכול רובד. המזקל מהווה בחירה מעודנת לחובבי משקאות שמטיבים להעריך איכויות ומחפשים בעולם האלכוהול חוויות חדשות ומרגשות.

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים