מזקל Mezcal
מזקל (מסקל) הוא משקה אלכוהולי מקסיקני המיוצר מאגבה. ישנם מינים שונים לצמח האגבה וכל אחד יוצר טעם שונה למסקל. ההגדרה למסקל בעצם הוא לכל משקה אלכוהולי מבוסס אגבה שאינו טקילה.
מזקל: המשקה המקסיקני שיצר מהפך בעולם האלכוהול
בעולם שבו חובבי האלכוהול תרים אחר חוויות אותנטיות וטעמים ייחודיים, ישנו משקה אחד שמושך תשומת לב מיוחדת - מזקל! מדובר במשקה אקזוטי, מסקרן ועתיק יומין שמגיע ממקסיקו ומצליח להחיות תרבות שלמה בלגימה אחת. בשנים האחרונות זוכה המשקה הזה לתשומת לב הולכת וגדלה, והופך לאחד הטרנדים הבולטים בעולם האלכוהול.
אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שהמזקל נולד בלב לבה של התרבות המקסיקנית, שם כבר מאות שנים מזקקים אותו מחומר הגלם המרכזי: אגבה, צמח מקומי שגדל בעיקר במדינות אואחאקה וגֶררו שבמקסיקו. תהליך ההכנה של מזקל הנו מסורתי ואותנטי, ונותר למעשה עד היום בדיוק כפי שנהגו להפיקו לפני דורות.
תהליך הייצור ארטיזנלי - אומנות עתיקת יומין
להבדיל מהטקילה שמופקת מסוג יחידי ומאוד ספציפי של צמח אגבה (Agave Tequilana), המזקל מיוצר ממגוון זני אגבה שונים, כשכול אחד מהם מעניק לו אופי ייחודי תורם לטעמיו המורכבים. הבשלת צמח האגבה אורכת בין 15 - 7 בהתאם לזן האגבה, ולאחריו הוא נקצר ונקצץ, כשליבות הצמח מהוות את חומר הגלם של המשקה.
הליבות מבושלות בבורות אבן גדולים במשך מספר ימים, מה שמאפשר להן לספוח את ניחוחות האדמה והעשן. עם סיום הבישול מועכים את הליבות באמצעים מסורתיים (גלגל אבן המחובר אל עמוד ומסתובב בעזרת סוס או חמור) או מכניים מתקדמים. בשלב הבא מוספים לתערובת עד 10% מים, וכן סוכר תירס וקני סוכר ומעבירים אותה למכלי עץ לצורך התססה.
בחירה מעודנת לחובבי משקאות שמטיבים להעריך איכויות
בסיום ההתססה מזוקקת העיסה פעמיים ולאחר מכן מבוקבק המשקה או מועבר ליישון בחביות עץ למשך פרקי זמן שנעים בין 60 יום ל- 7 שנים. ככול שהמזקל מיושן לתקופה ממושכת יותר, כך גווניו וטעמיו כהים ועזים יותר. המזקל אינו רק משקה, אלא גם ביטוי לתרבות ולמסורת מקסיקנית. כל מותג מזקל מציע טעמים שונים, הנובעים מסוג האגבה, תהליך הייצור והאזור שבו הוא מיוצר.
המזקל נתפס כמשקה של מביני דבר, והוא מציע חוויה ייחודית של טעמים עמוקים ועשירים. טעמיו מתאפיינים בעושר ובשכבות, החל מתווים אדמתיים, עשבוניים ופירותיים ועד סיומת מעושנת שמחממת את החך. מדובר במשקה שנועד להאט את הקצב: מזקל לא שותים "שוטים", אלא לוגמים ממנו לאט, כדי להרגיש כל גוון וכול רובד. המזקל מהווה בחירה מעודנת לחובבי משקאות שמטיבים להעריך איכויות ומחפשים בעולם האלכוהול חוויות חדשות ומרגשות.