shoping cart 0

טפרברג Teperberg

יקב טפרברג הוקם בשנת 1870 על ידי אברהם טפרברג, בירושלים העתיקה והיה ליקב המשפחתי הראשון. יקב מהחדישים והמודרניים בארץ, השקעות בנטיעת כרמים ובטכנולוגיות ייצור יין איכותי.

סנן על פי
אפס סינון
טפרברג לבן יבש VISION
התמונה להמחשה בלבד
טפרברג לבן יבש VISION
מחיר ל-100 מ"ל - 4.67

עדין ורך, בעל ארומות של לימון ותפוח, חמיצות מלבבת ומרקם קליל. יין קיצי, מרען ומלא חן. תהליך ייצור היין ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו מכאנית. הענבים הוכנסו מיד עם הגעתם לסחיטה עדינה ומהירה, על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי. תירוש הענבים שניסחט הועבר למיכלי נירוסטה מקוררים ל-24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול לבין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים הוספו שמרים והחלה תסיסה אלכוהולית, שנמשכה שלושה שבועות, בטמפרטורה נמוכה של כ-14 מעלות, לטובת שמירת ארומות. ענבי הפרנץ קולומבר, שנבצרו כחודש מאוחר יותר, עברו גם הם את התהליכים שעברו ענבי הסוביניון בלאן. לאחר מספר טעימות של פנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי ביחס של 60% סוביניון בלאן ו-40% פרנץ קולומבר. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

35.00 ₪
2 ב- 85
טפרברג קברנה סוביניון IMPRESSION
התמונה להמחשה בלבד
טפרברג קברנה סוביניון IMPRESSION
מחיר ל-100 מ"ל - 6.00

יין אדום עמוק וכבד, בשל ושופע טעמי פרי, פטל ושזיפים, השזורים בניחוח וניל, מנטה וציפורן העולים מן העץ. מרקמו מלא ויש בו שילוב מושך של חמיצות, מתיקות ומרירות עדינה, כל אלו מתמזגים ביין באיזון קסום. תהליך ייצור היין הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר מכני. ענבי הקברנה סוביניון עברו הפרדה של השדרות ולאחר ריסוק עדין הועבר התירוש עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת תסיסה אלכוהולית. התסיסה התבצעה בטמפרטורה של 28 מעלות למשך 7 ימים, תחת משטרי המטרה שונים לצורך מיצוי צבע, טעמים וריחות האופייניים לזן זה. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית, נסחטו הענבים בעדינות בפרס פניאומאטי והועברו למיכל נירוסטה מבודד, על מנת שתחל תסיסה מאלולאקטית טבעית, תסיסה שמטרתה לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היין הועבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות למשך של שישה חודשים.

45.00 ₪
2 ב- 85
טפרברג קברנה סוביניון - חצי יבש IMPRESSION
התמונה להמחשה בלבד
טפרברג קברנה סוביניון - חצי יבש IMPRESSION
מחיר ל-100 מ"ל - 6.00

יין אדום חצי יבש, כהה, הניחן בניחוח פירות יבשים, דובדבן מסוכר ושזיף מיובש. אליהם מצטרפים ריחות של קרמל ווניל יחד עם מתיקות של עץ. היין בעל מרקם חלק וקטיפתי וסיומת מתקתקה מלאת פרי. תהליך ייצור היין הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני. ענבי הקברנה סוביניון עברו הפרדה של השדרות ולאחר ריסוק עדין הועבר תירוש הענבים עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת תסיסה אלכוהולית. התסיסה התבצעה בטמפרטורה של 28 מעלות למשך 7 ימים, תחת משטרי המטרה שונים, לצורך מיצוי צבע טעמים וריחות האופייניים לזן. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית, הענבים נסחטו בצורה עדינה בפרס פניאומאטי והועברו למיכל נירוסטה מבודד על מנת שתחל תסיסה מאלולאקטית טבעית, מטרת תסיסה זו היא לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית הוספנו ליין מעט סוכר ענבים כדי להעניק לו מתיקות מעודנת. לאחר מכן הועבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך של שישה חודשים.

45.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים