טוליפ מרלו
- 750 מ"ל
- ישראל
- אחוז אלכוהול 13.5%
- 84 קל' ל-100 מל
טוליפ מרלו מציג בלנד מענבי מרלו, ויוניה וקריניאן. יין פירותי בעל סיומת מרעננת אשר ילווה נהדר גבינות קשות ומאכלי בשר.
אדום, פירותי ומשובח: כל מה שכדאי לדעת על יין מרלו
מעוניינים לרכוש יין אדום, יבש, פירותי ומשובח? יתכן ויין מרלו הוא בדיוק מה שאתם מחפשים! מבית חברת מבחר המשקאות מציינים כי המרלו הנו זן של ענבים אדומים והשלישי בתפוצתו בצרפת לייצור יין. הזן מתועד לראשונה בשנת 1784 ברישומיו של פקיד בעיריית בורדו, בהתייחס להיותו כאחד מהיינות הטובים שזכה ללגום.
מקורו של השם הוא מצרפתית Merlot, ואפשר שהכינוי על שמה של ציפור השחרור הידועה בחיבתה הרבה לענבים מזן זה, או שהוא נובע מהגוון הכחול כהה של הענב. מאחר והמרלו דומה מאוד בתכונותיו לקברנה סובניון ואף שותף עימו לבלנדים רבים, ישנם המייחסים להם כמעין קשר של זוגיות כשהמרלו מעניק את הצד הנשי, המעודן, המעוגל והרך יותר.
מאפייניו של המרלו
יין מרלו מאופיין בסמיכות בינונית ובטעמים של אוכמניות, דובדבנים שחורים, שזיפים, ווניל וצימוקים, עם סיומת שוקולדית נעימה. בהשוואה לקברנה סובניון, ענבי המרלו בעלי מתיקות גבוהה יותר הנובעת משיעור פחות של חומצה מאלית. לזן המרלו יש פרי גדול מהממוצע, קליפה דקה ואשכולות רופפים, והוא נוטה להבשיל כשבועיים לפני הקברנה סוביניון.
יתרה מכך, ענבי המרלו נוטים להבשלת יתר מהירה משלב הגעתם לבשלות ראשונית, לא פעם בתוך ימים בודדים. בהקשר זה, כדאי לדעת שקיימות שתי אסכולות מרכזיות בנוגע למועד הנכון ביותר לבציר המרלו. ישנם ייננים אשר דוגלים בבציר מוקדם במטרה לשמר את החומציות ודקויות הטעם של היין ופוטנציאל היישון שלו, בעוד אחרים דוגלים בבציר מאוחר לשם קבלת תוספת של פירותיות בעקבות הבשלת יתר.
פרופיל ארומטי מוצלח וסגנון פירותי בשרני
איכותו של יין מרלו מושפעת גם מדילול האשכולות באמצעות גיזומם וכן מגיל הגפנים, ורבים סוברים כי הליין המיוצר מגפנים עתיקות ניחן באופי ייחודי. בדומה לקברנה סובניון, יינות המרלו נעים על ספקטרום רחב של איכויות, כשהטובים ביותר ניחנים ברכות מלטפת עם טאנינים קטיפתיים, עסיסיות, עומק ומורכבות.
העמידות הטובה של הזן בפני מחלות, הפרופיל הארומטי המוצלח, כמו גם הסגנון הפירותי הבשרני, כל אלו תרמו להפיכת המרלו לאחד מהיינות הנפוצים והאהודים ביותר בכול רחבי העולם. מאחר יינות המרלו נחשבים ליבשים יחסית, הם מתאימים להגשה כאפריטיף לפני הארוחה.
טמפרטורת ההגשה המומלצת נעה בטווח שבין 20 - 15 מעלות. יינות המרלו משתלבים היטב עם גבינות מתובלות דוגמת גבינת עיזים ופרמזן, וכן עם ברביקיו עוף, בשר אדום בגריל, בשר אווז, פסטות ופיצות.