יין לבן ישראלי
ישראל היא אזור דינמי של ייצור יין המאופיין בשטח מורכב ומיקרו אקלים דרמטי שנעים בין הרים קרירים בגובה רב למישורי חוף חמים ומדבר. במהלך שני העשורים האחרונים, גל חדש של יינות ישראלים מונעי איכות צץ בידי ייננים שפורצים גבולות, מתנסים בזני ענבים מקומיים ומשתמשים בטכנולוגיות העדכניות ביותר כדי ליצור יינות שמתחרים על הבמה העולמית - ומנצחים.
יינות מזנים צרפתיים קלאסיים, כמו קברנה סוביניון, מרלו, סירה, שרדונה וסוביניון בלאן הם היינות הנערצים ביותר בארץ, עם זאת, יש עניין גובר ביין העשוי מזנים ים תיכוניים - ומהענבים המקומיים של האזור. לישראל יש בסך הכל 5,500 דונם תחת גפן. כ-60,000 טונות של ענבים נבצרים מדי שנה.
סוביניון בלאן
אחד הזנים החשובים ביותר ליינות לבנים משובחים בארץ, סוביניון בלאן עובר רנסנס בישראל. שתילות חדשות יותר של הענב בגבהים גבוהים יותר, יחד עם בציר מוקדם יותר ותסיסות קרות בנירוסטה הביאו לסגנון רענן ופריך עם תווי הדרים ארומטיים ופירות טרופיים שמתגלה כפופולרי למדי.
שרדונה
ענבי השרדונה נחשבים כזן הלבן המשובח בישראל מאז גדל כאן לראשונה בסוף שנות ה-80. מבחינה היסטורית, מיטב הביטויים של השרדונה הופקו בצפון רמת הגולן, אבל כיום האזור סביב הרי יהודה והרי יהודה זוכה למוניטין בזכות השרדונה האיכותית שלו. יותר ויותר, שרדונה עתיר אלכוהול ועץ אלון הופך לנחלת העבר. סגנונות פריכים שנעשו לפחות בחלקם בנירוסטה כדי לשמר את תווי התפוח הירוקים המרעננים של הענב נמצאים במגמת עלייה.