מבחר המשקאות - תבור מרסלאן כרם רבדים





תבור מרסלאן כרם רבדים

דף הבית >> יינות ישראליים >> תבור >> תבור מרסלאן כרם רבדים
תבור מרסלאן כרם רבדים
המחיר שלנו:    99.00   תבור מרסלאן כרם רבדים
לחץ להגדלה
תכולה:    750 מ"ל
   כמות: 

על זן הענבים:
זן המרסלאן הינו הכלאה מכוונת של קברנה סוביניון וגרנאש שנעשתה ע"י מכון חקלאות צרפתי בשנות ה 60 של המאה הקודמת במטרה לקבל גרגר גדול ויבול גבוה. כשפרמטרים אלו לא עמדו בציפיות הזן ננטש עד לשנות ה90 , אז המרסלאן חזר לתמונה בשל איכות היין המופק ממנו. מרסלאן נטוע היום במקומות רבים בעולם, מצרפת דרך ספרד ועד לאורוגואי ואפילו סין.
בחירת הזן והתאמתו לכרם:
הצוות המקצועי של היקב נמצא בחיפוש מתמיד אחר זנים חדשים שיכולים להתאים באיכותם ליקב ובתנאי גידולם לישראל. בשל העובדה שמרסלאן גדל בהצלחה בצרפת (דרום עמק הרון)באקלים "ים-תיכוני" הוא סומן כאחד הזנים בעלי פוטנציאל הצלחה באזור חם כמו ישראל.כשנוצר חלון הזדמנויות להביא שתילים נקיים מוירוס מצרפת, מרסלאן כמו גם טנאט ורוסאן נבחרו. אך חשוב להבין ש"אקלים ים-תיכוני" בצרפת עדיין הינו קר יותר מהאקלים הממוצע בישראל ולכן החלטנו ביקב לנטוע את המרסלאן בפסגות הרי יהודה, בגובה של 900 מטר. שם, ידענו שנוכל להעניק לגפנים משרעת טמפ' רחבה בין יום ללילה בתקופת ההבשלה ונקבל ענבים באיכות גבוהה ביותר. הכרם נטוע בוואדי צר עם מפנה דרום מזרחי כך שהוא מקבל שעות שמש רבות במהלך היום, ביחד עם העובדה שזהו אחד האזורים בעלי הקרינה הגבוהה ביותר בישראל אנו מקבלים תהליכי הטמעה מוגברים(פוטוסינתזה). האדמה היא רנדזינה הררית עם מסלע גיר קשה ועשירה במינרלים. הכרם אינו מושקה גם בזכות הימצאותו בואדי אך גם בשל הצורך לאזן את נמרצות   (vigor) המרסלאן, תכונה אשר ירש מאביו, הגרנאש.
העבודה ביקב:
 
תמיד שמגיעים ענבים מכרם חדש בשנת הבציר הראשונה יש התרגשות ביקב אך שמדובר גם בזן חדש ההתרגשות מהולה בדריכות. כדי להוציא את המקסימום מהענבים, הכנסנו את המרסלאן לסדרת ניסיונות בשיטות יינניות שונות עד שהגענו לתוצאה המצוינת לה ייחלנו. המרסלאן עובר תסיסה אלכוהולית במכלי נירוסטה בטמפ' של 26 מעלות, לאחר מכן היין מופרד מהקליפות ונכנס ישר לחביות לתסיסה מאלולאקטית והמשך יישון של כ 18 חודשים.   

היין מופק כולו מענבי קברנה סוביניון מחלקה ידנית אשר ממוקמת בהר מלכיה, על גבול הלבנון ברום של 726 מטר מעל פני הים. האזור כולו מתאפיין במיקרו אקלים ייחודי בזכות הטיפוגרפיה המיוחדת של ההרים מסביב. הדבר בא לידי ביטוי במשרעת טמפרטורות רחבה בין יום ללילה, אשר מעניקה תנאי חום אופטימאליים לתהליכי פוטוסינתזה והזנת מוטמעים ביום, וצניחת מעלות בלילה אשר תורמת לנשימה נכונה של הגפן ללא איבוד חומצות וללא צורך לעבוד קשה כדי לצנן את עצמה.
אם זאת, ייחודה של חלקת הכרם נובעת בראש ובראשונה מהקרקע עליה הגפנים נטועות – מדובר באדמת טרה רוסה אשר בתוכה מפוזרים אלפי מסלעי גיר שבורים המכונים בשפה המקצועית – תצורות בר כוכבא. בעבר, היו מסלעים אלה מהודקים כסלע אחד עצום, אך תנועות טקטוניות גרמו להם להישבר ולהיסדק והסדקים הפכו להיות עורקי תנועה מועדפים למים. לקרקע מסוג זה אין יכולת לספוח מים בשל אותם עורקים שנוצרו ועל כן לאחר השקיה היא ממהרת להתייבש. תנאי זה הפך להיות גורם מכריע באיכותה של החלקה בשל העובדה שהענבים גדלים תחת עקת מים קבועה, מה שדורש מהגפן "להתאמץ" לאורך כל עונת הגידול ועל ידי כך נוצרים ענבים קטנים מאוד בעלי צבע אדום עז, טעם מרוכז וארומה מדהימה אשר ניכרת כבר בכרם.