סוסון ים TAKE II

דף הבית >> יינות ישראליים >> סוסון ים >> סוסון ים TAKE II
סוסון ים TAKE II
המחיר שלנו:    85.00   סוסון ים TAKE II
לחץ להגדלה
תכולה:    750 מ"ל
   כמות: 

TAKE II 2014
 
יין זה מורכב בעיקר מענבי זינפאנדל, זן שמקורו באיטליה/קרואטיה, אך מזוהה בעקר עם קליפורניה, ארה"ב. זינפאנדל מתאפיין בטעמים של  "SPICES", כלומר מגוון תבלינים דומיננטי.
ובמילה אחת: אקזוטי. 
 
הענבים ליין זה גדלים בכרם האחוזה.  זהו כרם אורגני הנמצא במושב בר גיורא, שבהרי ירושלים. הכרם ניטע בשנת 2007. צפיפות גבוהה של 500 גפנים לדונם. (בהשוואה ל 220 גפנים בכרם סטנדרטי), גורמת באופן טבעי ליבולים נמוכים מאד:
כ 1.5 ק"ג לגפן, בהשוואה ל 4-5 ק"ג בממוצע (נמוך) ארצי. יבול נמוך הוא תנאי לקבלת ענבים איכותיים. (פחות אשכולות לכל גפן = ריכוז גבוה של חומרי טעם)
 
הבלנד, תערובת הזנים: תוספת זן נוסף,  דוריף / פטיט סירה המוסיף ליין "עמוד שדרה"... " אם הזינפאנדל הוא שמלה פרחונית מתנפנפת ברוח, אזי הפטיט סירה הוא החגורה המצמידה אותה לגוף"..., ומורוודר.
 
רב עבודות היקב נעשות באופן ידני:  
הענבים נבצרו ידנית, עברו מיון לאחר הבציר, ותססו במיכלי נירוסטה קטנים, תוך השקעת הקליפות הצפות, לתוך המיץ התוסס,  במוט.
 
ישון: 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקני. 
כמות ייצור: 1500 בק'
 
פילוסופיית ייצור:
התערבות מינימליסטית של היינן בתהליכי הייצור. אפס מניפולציות.  היין מעוצב ע"י הענבים, לא ע"י היינן:  אופי הענבים ואיכותם קובעים את זהות היין.   ההחלטות שמתקבלות ע"י היינן הן תוצאה של "הקשבה" לחומרי הגלם. אין ליינן קונספט קבוע מראש- איזה יין צריך לייצר. אין כוונה לייצר יין זהה לזה של השנה שעברה. כל שנה מביאה עמה איכויות וזהות שונה. המטרה היא לאפשר לתכונות הללו למצוא את ביטויים ביין. התוצאה היא יין שמבטא את איזור הגידול של הענבים ואת תנאי הגידול בשנה מסוימת.