אפריטיף / ורמוט
אַפֵּרִיטִיף הוא משקה אלכוהולי שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה גדולה. אין סוג אחד בלבד של משקה אלכוהולי שתמיד מוגש כאפריטיף, אם כי בדרך כלל מדובר ביין מחוזק, ליקר כלשהו או שמפניה יבשה. בגלל שהאפריטיף מוגש לפני ארוחה הדגש הוא כמעט תמיד על משקאות יבשים (לא מתוקים). בצרפת האפריטיף משתנה מאזור לאזור: בדרום צרפת נפוץ הפאסטיס, בחבל נורמנדי מדובר בברנדי קלבדוס ובמחוז המזרחי נהוג להשתמש ביין תוסס יבש מסוג Crémant d'Alsace. לפעמים גם ניתן למצוא שימוש בשמפניה או קוניאק ואף בקוקטייל קיר או קיר רויאל (קרם דה קסיס ויין או שמפניה). באיטליה נפוץ הוורמוט כאפריטיף, ביוון זהו האוזו ובאירלנד ואנגליה נהוג להשתמש במדיירה יבשה (יין מחוזק פורטוגלי). ורמוט הוא יין מחוזק המתובל במגוון עשבי תיבול ותבלינים. הוא מיוצר באופן מסורתי בשני סגנונות עיקריים: ורמוט יבש (לבן) וורמוט מתוק (אדום). ורמוט יבש, שמקורו בצרפת, משמש להכנת מרטיני והוא יבש ופרחוני. ורמוט מתוק מגיע בדרך כלל מאיטליה, הוא מתוק, מתובל וצמחי, ומשמש בקוקטיילים כמו מנהטן ונגרוני .