בירות
בירה, משקה אלכוהולי המיוצר על ידי מיצוי חומרי גלם במים, הרתחה (בדרך כלל עם כשות), ותסיסה. במדינות מסוימות בירה מוגדרת בחוק - כמו בגרמניה, שבה המרכיבים הסטנדרטיים, מלבד מים, הם לתת (שעורה מונבטת מיובשת בכבשן), כשות ושמרים. לאגר הוא סוג של בירה. בגרמניה, חליטה הייתה עיסוק חורף, וקרח שימש לשמירה על קרירות הבירה במהלך חודשי הקיץ. בירה כזו נקראה לאגר (מגרמנית לאגרן, "לאחסן"). המונח לאגר משמש היום לציון בירה המופקת משמרים תסיסה תחתונה. אייל, משקה מאלט מותסס, בעל גוף מלא ומריר משהו, עם טעם חזק וארומה של כשות. הפופולרי באנגליה, שם המונח הוא כיום שם נרדף לבירה, אייל היה עד סוף המאה ה-17 חליטה לא קפוצה של שמרים, מים ומלת, בירה היא אותה בירה עם תוספת כשות. אייל מודרני מיוצר בדרך כלל עם כשות, ולא גרוט, תערובת של עשבי תיבול ששימש באופן היסטורי כדי להוסיף מרירות לבירות. בירות מודרניות גם נרקחות בדרך כלל עם מים עשירים בסידן גופרתי, מיוצרות עם שמרים בעלי תסיסה עליונה, ומעובדות בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר בירות הלאגר הפופולריות בארצות הברית. ל-Pale ale יש עד 5 אחוזי אלכוהול; האייל החזק הכהה מכיל עד 6.5 אחוזים. סטאוט - בירה עזה, כהה וכבדה, הפופולרית בבריטניה ובאירלנד. סטאוטים הם גרסאות חזקות יותר של אייל קל. ישנם סוגים שונים, כולל סטאוט שיבולת שועל, סטאוט חלב ואימפריאל סטאוט. סטאוטים פופולריים כללו את מה שנקרא סטאוטים איריים יבשים, בעיקר גינס. מבחינה היסטורית, המונח סטאוט שימש בהתייחסות לבירות אלכוהוליות חזקות. במאה ה-18, למשל, השתמשו במונח סטאוט פורטר לתיאור פורטר, או בירה כהה, עם אחוז אלכוהול מעל 7 אחוזים. במקרים מסוימים שימש סטאוט פשוט כשם נוסף לבירה כהה. מבחר המשקאות גאה להיות חנות בירות מהמובילות בישראל .