shoping cart 0

בירות

בירה, משקה אלכוהולי המיוצר על ידי מיצוי חומרי גלם במים, הרתחה (בדרך כלל עם כשות), ותסיסה. במדינות מסוימות בירה מוגדרת בחוק - כמו בגרמניה, שבה המרכיבים הסטנדרטיים, מלבד מים, הם לתת (שעורה מונבטת מיובשת בכבשן), כשות ושמרים. לאגר הוא סוג של בירה. בגרמניה, חליטה הייתה עיסוק חורף, וקרח שימש לשמירה על קרירות הבירה במהלך חודשי הקיץ. בירה כזו נקראה לאגר (מגרמנית לאגרן, "לאחסן"). המונח לאגר משמש היום לציון בירה המופקת משמרים תסיסה תחתונה. אייל, משקה מאלט מותסס, בעל גוף מלא ומריר משהו, עם טעם חזק וארומה של כשות. הפופולרי באנגליה, שם המונח הוא כיום שם נרדף לבירה, אייל היה עד סוף המאה ה-17 חליטה לא קפוצה של שמרים, מים ומלת, בירה היא אותה בירה עם תוספת כשות. אייל מודרני מיוצר בדרך כלל עם כשות, ולא גרוט, תערובת של עשבי תיבול ששימש באופן היסטורי כדי להוסיף מרירות לבירות. בירות מודרניות גם נרקחות בדרך כלל עם מים עשירים בסידן גופרתי, מיוצרות עם שמרים בעלי תסיסה עליונה, ומעובדות בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר בירות הלאגר הפופולריות בארצות הברית. ל-Pale ale יש עד 5 אחוזי אלכוהול; האייל החזק הכהה מכיל עד 6.5 אחוזים. סטאוט - בירה עזה, כהה וכבדה, הפופולרית בבריטניה ובאירלנד. סטאוטים הם גרסאות חזקות יותר של אייל קל. ישנם סוגים שונים, כולל סטאוט שיבולת שועל, סטאוט חלב ואימפריאל סטאוט. סטאוטים פופולריים כללו את מה שנקרא סטאוטים איריים יבשים, בעיקר גינס. מבחינה היסטורית, המונח סטאוט שימש בהתייחסות לבירות אלכוהוליות חזקות. במאה ה-18, למשל, השתמשו במונח סטאוט פורטר לתיאור פורטר, או בירה כהה, עם אחוז אלכוהול מעל 7 אחוזים. במקרים מסוימים שימש סטאוט פשוט כשם נוסף לבירה כהה. מבחר המשקאות גאה להיות חנות בירות מהמובילות בישראל . 

סנן על פי
אפס סינון
בירה אלכסנדר SAISON (חסר במלאי)
בירה אלכסנדר SAISON (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 3.79

אלכסנדר SAISON היא בירה בסגנון בלגי ותיק שנקרא סייזון
סייזון (עונה בצרפתית) זו הבירה שהכינו בבתי החווה בדרום בלגיה לקראת עונת הקיץ להרוות את הצמא כשעובדים שעות בשדות ובחום. הסגנון מתאפיין במורכבות יוצאת דופן בטעמים ובריחות , יובש ומעט חומציות. מה שגורם לסייזון להיות סייזון זה סוג מיוחד של שמרים ובחלק מהמקרים גם סוגים לא שגרתיים של דגנים כי בחווה השתמשו בדגנים שהיו זמינים ביום הבישול. את הסייזון שלנו עשינו עם שמרי סייזון מיוחדים ומפונקים מבלגיה והשתמשנו בנוסף ללתת שעורה גם בדגן מיוחד שהוא סוג של חיטה קדומה ובחיטה ישראלית לא מולתתת.
זו בירה שונה ומיוחדת ומי שלא טעם סייזון צפויה לו הפתעה נעימה ריחות פרועים של פירות, תבלינים, אדמה, עשב ועוד… הטעמים בהתאם – דגנים, לחם, פירות הדר חמצמצים, מלווים במרירות כשותית עדינה בירה יבשה ומרעננת ומתאימה במיוחד לימים שטופי השמש בישראל.

סגנון: SAISON
אלכוהול: 7%
שמרים: saison
מראה: זהובה כתומה, ראש קצף לבן וסמיך
אף: פירותיות סוערת, הדרים, פלפל, ציפורן, אדמה וכשות
טעם: לחמיות דגנים, קליפת לימון מרירה עם נגיעת חמיצות, מרירות כשותית מאזנת , בירה יבשה ומאוזנת להפליא עם גוף קל, מאוד שתיה ומרווה

12.50 ₪
בירה אלכסנדר חיטה ישראלית
בירה אלכסנדר חיטה ישראלית
מחיר ל-100 מ"ל - 3.79

מראה: שדה חיטה לפני קציר, ראש בהיר וסמיך
אף: פירותיות סוערת, ציפורן, תבלינים, כשות פיקנטי
טעם: פירותי מתובל בציפורן ותבלינים נוספים, מרירות מאזנת בדיוק במידה, סיומת ארוכה ומורכבת, מאוד שתייה.

האביב בישראל קצר ויפהפה ואנחנו מאוד אוהבים אותו. ניסינו לבטא את האביב בבירה-היופי, ריחות הפריחה, האוויר הצלול והנעים, השמחה. רצינו גם לשלב מרכיבים ישראלים שצומחים כאן בארץ-שילבנו חיטה ישראלית. חיטה ישראלית היא לא בירת חיטה קלאסית, יש לה מאפיינים של בירת חיטה-יש בה חיטה ישראלית ופירותיות סוערת, ניחוח ציפורן וגוף מורגש אבל אין בה את הכבדות של בירת חיטה, היא קלה ומרעננת והיא מאוזנת להפליא עם מרירות מעודנת ומורכבות ושכבות נוספות של טעם וריח שהופכים אותה לבירה שקשה להפסיק לשתות ועם כל לגימה מתגלים טעמים נוספים כמו האביב.

את ציור התווית עשה האמן הישראלי גיא פיטשון. סגנון: חיטה אלכוהול: 5.0%
שמרים: תסיסה עילית, אייל

12.50 ₪
בלדין אוקספרה (חסר במלאי)
בלדין אוקספרה (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 7.87

בכוס, היא מציגה צבע נחושת עז, המתעורר לחיים על-ידי בועות עדינות וראש קצף לבן בהיר ומעורפל הנמוג לו. הניחוחות המובחנים של מאפים ושל עוגת פנטונה** מסוכרת, מתרעננים בנעימות על-ידי תווים בושמיים של חומץ בירה, יחד עם נגיעות ארומטיות עדינות של דגנים. הלגימה הראשונה מפתיעה בשל טעמה הנקי והבשומת המורכבת. התווים החומציים צפים באופן מיידי כאשר הם מלווים בתווים מתוקים של מאפים יבשים ולתת (מאלט). לבסוף, החוויה מסתיימת בנגיעה נקיה לחלוטין של מרירות, עם רמזים עדינים של טנין ועץ, המגיעים מהחביות בהן חומץ הלתת התיישן במשך זמן רב. אוקספרה מציעה חווית טעם נהדרת המוענקת על-ידי השילוב בין שני מוצרים איטלקיים: בירת הבוטיק של מבשלת בלדין (Baladin) וחומץ לתת (המיוצר מבירת בלדין), מיושן בחביות של עצי אלון ושיטה במפעלי החומץ של סן יאקומו בנובלרה.

הערה טכנית: בירת אוקספרה אינה מוגדרת כ- Bottle Conditioned, כלומר, תהליך התסיסה שלה אינו ממשיך בתוך הבקבוק. בניגוד לבירות בבקבוק אחרות של מבשלת בלדין, אוקספרה – מסיבות טכניות, אינה עוברת תהליך התססה מחדש בבקבוק, וזאת כדי למנוע התפתחות מופרזת של המרכיב החומצי. הבירה מעורבבת עם חומץ בירה כיומיים לפני סיום תהליך ההתססה בטמפרטורה של 25 מעלות צלסיוס. דבר זה מבטיח שהפחמן הדו-חמצני המיוצר במהלך ההתססה יכול להרוות את מיכל ההתססה ובכך לעכב את צמיחת חיידקי החומצה המוכלים בחומץ. עם סיום ההתססה, הבירה מועברת למיכל הבשלה, בו היא נשמרת במשך שלושה שבועות בטמפרטורה של 0 מעלות צלסיוס. תקופה מנוחה זו – במהלכה הבירה מטוהרת בקפידה – מבטיחה את הבהרתה הטבעית של הבירה וכן את חיסול שארית הביומסה (כמות האורגניזמים החיים). כאשר הבירה עוברת תהליך של ביקבוק, לא מוספים סוכרים או שמרים נוספים. ההתמקדות הינה בצורך לוודא שלא נלכדו שאריות של חמצן בתוך הבקבוק, היות שדבר זה יגרום לצמיחת חיידקי חומצה.

59.00 ₪
אומניפויו נבוכדנצר (חסר במלאי)
אומניפויו נבוכדנצר (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 4.55

נבוכדנצר היא דוגמה מופתית לחוסר ההתפשרות על מצוינות מטעם מבשלת אומניפויו, הבירה הגיעה מניסיון מוצלח של בישול בירה ביתי, בקנה מידה קטן. עקב הצלחת המקור הוחלט פשוט להעבירו אל קומת הייצור המסחרי ללא כל שינוי ביחסים בין חומרי הגלם, מה שגורר בירה בהחלט לא יעילה כלכלית לייצור, אבל על איכות לא מתפשרים! נבוכדנצר היא למעשה ממש כל מה שניתן לבקש מ-IPA כל כך גדולה. הבירה נמזגת צלולה לחלוטין בצבע ענברי יפיפה עם ראש קצף איתן, הארומה אינטנסיבית ומורכבת עד מאוד, תוכלו לחוש במאפיינים הדריים כמו קלמנטינות ותפוזי דם, שרף עצים, לצד מאפייני הכשות תפגשו קרמליות מעודנת ומורכבת המזכירה מעט ריבת תפוזים ולחם קלוי קלות. הטעם ממשיך באופן ישיר עם מאפייני הארומה ומלווה בגוף בינוני ומרירות דומיננטית ומרשימה,אך מאוזנת להפליא ונעימה לחיך.הברומאסטר של מבשלת אומניפויו. ביצוע מדויק שלסגנון מסורתי עם תשומת לב לפרטים * הבירה זכתה במדליית זהב וכבירה הטובה ביותר בפסטיבל הוויסקי והבירה של סטוקהולם של שנת 2012 ,וכן נבחרה כבירה השוודית הטובה ביותר עפ"י מספר מקורות שונים בשנים 2012 ו- 2013.

20.00 ₪
ברודוג דוג ג'יי (חסר במלאי)
ברודוג דוג ג'יי (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 16.67

החל מיומולדת 5 ברודוג נתנו שם לסדרה הזו, החל מדוג A שיצאה ב- 2012, ועד לבירה הזו - הראשונה אי פעם שמגיעה לישראל מסדרת ה- Anniversary. כל הסדרה היא בירות בסגנון אימפריאל סטאוט קיצוניות במיוחד, אשר מבוססות על הבירה אבסטרקט 04 שהיתה אחת הפופולריות בסדרה מיוחדת אחרת של ברודוג. מדובר באימפריאל סטאוט עם שיבולת שועל, לקטוז, קפה, קקאו וצ'ילי, בגוון שחור משחור עם מרקם קטיפתי על גבול השמנוני. המתכון מכיל רשימה ארוכה של לתתים מיוחדים - מקורמלים וקלויים ברמות שונות יוצרים עומק טעמים נדיר ומורכבות מאלטית אדירה שמפגינה טעמי פירות יבשים כהים, מולאסה, בננה מקורמלת, שקדים וטופי, כאשר כל זה מנסה להתאזן איכשהו על ידי ארבעה זני כשות אמריקאים עוצמתיים והתוספת של פלפלי סקוטש בונט חריפים. זו אחת הבירות המיוחדות, נדירות ויקרות שהגיעו לישראל וזו הזדמנות חד פעמית לשים יד על אימפריאל סטאוט מטורף

55.00 ₪
אסטרייה אינדיט 330 מ"ל (חסר במלאי)
אסטרייה אינדיט 330 מ"ל (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 3.64

בירה אסטרייה דאם היא בירת הבית בברצלונה, נותנת חסות לקבוצת הכדורגל ואחת הבירות המובילות בספרד. זוהי לאגר קלאסית בסגנון פילזנר, קלילה ומרעננת. אינדיט שייכת לאסטרייה אך לא רק.פירושה חדש, שלא נעשה מעולם. זוהי בירה מודרנית אשר הושקה ב-2006. פראן אדריה, אשר מוכר כשף הטוב בעולם ובעליה של מסעדת El Bulli מקטלוניה-המסעדה הטובה בעולם, יצר את הבירה ביחד עם הסומליירים שלו ועם מבשלת דאם כשמטרתו היא בירה המתאימה במיוחד לליווי הארוחה, שהתערבותה בטעמי האוכל המוגש תהיה מזערית ועם זאת מפרגנת. אינדיט היא בלנד של בירת לאגר (כ 70%) ובירת חיטה מעוננת (30%) המתובלת בקליפת תפוז, כוסברה וליקריץ´. זוהי בירה בעלת ארומה פירותית ופרחונית, וטעמי תבלין המתאימים לרוב סגנונות המטבח. בשנותיה הקצרות כבר זכתה במספר מדליות ביניהן מדליית זהב ב- European Beer Star"" ומדליית זהב וציון 90 ב-BTI, תחרות ומבחן הטעימה הנחשב בעולם. אינדיט מגיעה לשולחן בבקבוק מהודר שתכולתו 750 מ"ל ומוגשת קרה מאד בכוסות של יין לבן, יש למלא עד חצי כוס כדי לתת לבירה לנשום...

12.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים