וודפורד ריזרב

דף הבית >> אלכוהול >> וויסקי >> וויסקי אמריקאי >> וודפורד ריזרב
וודפורד ריזרב
המחיר שלנו:    229.00   וודפורד ריזרב
לחץ להגדלה
תכולה:    700 מ"ל
   כמות: 

בשנת 1797 מזקק בשם אלייג'ה פפר החל לזקק וויסקי בכמויות קטנות בדודי נחושת קטנים וביתיים במזקקה קטנה שמוקמה במחסן בעיירה קטנה בשם ורסאי בקנטקי.
ורסאי שייכת למחוז וודפורד שנמצא בתוך איזור שנקרא בלוגראס (עשב כחול), איזור פסטוראלי של טבע פלאי ומרכז מפורסם לגידול וטיפוח סוסים. איזור בלוגראס יושב על אקוויפר ענק שאדמתו אבן גיר. האדמה משמשת כמסנן טבעי למים המסלק חומרים בלתי רצויים מהם ומעשירה אותם בקלציום.
מים מועשרים אלו מגיבים בצורה מיוחדת עם השמרים בתהליך הפקת הויסקי.
כשהעסק גדל נאלץ אלישע ליותר מים ומזקקה גדולה והוא בנה אותה מחוץ לורסאי בצד יובל של מעיין גדול בשם גלן קריק.
אלייג'ה נפטר בשנת 1831, וב-1833 בנו, אוסקר, גייס למזקקה כימאי ופיזיקאי סקוטי בשם דר' ג'יימס קרואו כמזקק הראשי.
הן כמדען והן כמזקק, דר' קרואו פיתח שיטות מדויקות ומדעיות על מנת להביא לשלמות את הטעם, את האחידות ואת ההמשכיות בטעם האיכותי של הויסקי, שיטות שאומצו על ידי כל יצרני הבורבון בקנטקי. שמו של הויסקי גדל במהירות ואומץ גם על ידי אנשים מפורסמים כמרק טווין, וולט ויטמן ודניאל וובסטר.
מותו של אוסקר הביא לחילופי בעלים וב-1878 רכשו את המזקקה שני שותפים עסקיים: לאופולד לבורט וג'יימס גרהאם ששמרו על המסורת האיכותית של ייצור הויסקי. הם קראו למזקקה "מזקקת אוסקר פפר הישנה בבעלות לבורט & גרהאם".
החידוש שהם הוסיפו היה ליישן את הויסקי במחסנים עם קירות אבן גיר ולא כמקובל במחסנים עם קירות פח או לבנים.
ב-1940 עם עליית הביקוש שלאחר "עונת היובש" קנתה חברת "בראון פורמן" את המזקקה אלא שבשנות ה-60 עקב מיזוגים וחוסר כדאיות בהפעלת מזקקות בוטיק נסגרה המזקקה ונמכרה כאדמה חקלאית.
ב-1996 נפתחה המזקקה שוב ע"י חברת בראון פורמן כשהיא מייצרת את הויסקי האיכותי בדיוק באותה מסורת שורשית של מייסדיה עם אותם פרמטרים שהקנו לויסקי את פרסומו:
 
ü      מי מעיין עשירים באבן גיר
ü      תסיסה וזיקוק במיכלים קטנים
ü      שימוש בדודי נחושת המיוחדים
ü      יישון במחסנים מהמאה ה19 בנויים מאבן גיר
 
וודפורד ריזרב מבוקבק בחוזק של 43.2% ומאופיין בפירותיות מאוזנת ורמיזות דבש, קרמל, וניל וחמאתיות.